در این مقاله به صورت متفاوتی در مورد انواع دوربینهای مداربسته و کاربردهای هر مدل در زندگی روزمره میپردازیم، به عنوان مثال اینکه هر مدل دوربینی در کدام نوع تکنولوژی وجود دارد و اینکه در کجا نصب میشود و یک سری اطلاعات مفید دیگر، لطفا در این مسیر با ما همراه باشید. تکنولوژی دوربینها در یک تقسیم بندی کلی به سه دسته دوبین تحت شبکه هایک ویژن، HD-TV و آنالوگ تقسیم میشود، حال انواع مختلف دوربینها را شرح میدهیم.
انواع دوربینهای مداربسته
-
دوربینهای دام- Dome:
معنی لغوی کلمه Dome، به معنای گنبد است، در ایران این دوربینها، علاوه بر گنبدی به دوربینهای دام و یا سقفی نیز معروف است. در واقع این دوربینها همانطور که از اسمش پیداست جهت نصب در زیر سقف و محیط داخلی پیشنهاد میشود. شیشهی روی این دوربینها در برخی مدلها شفاف و در برخی دیگر کدر است به صورتی که جهت قرار گرفتن لنز دوربین در زیاد آن معلوم نیست. این دوربین دام هایک ویژن در مدلهای بدون و با ال ای دی دید در شب و همچنین با لنز فیکس و لنز وریفوکال در بازار وجود دارند. از جمله تقسیم بندیهای دیگر این دوربین، مدل ضد ضربه و معمولی است.
محل نصب: معمولا این دوربینها بهترین راه حل برای پوشش فضاهایی از جمله:
- فضای داخلی خانه، مغازه، فروشگاه، سوپر مارکت و… هستند.
- فضای داخل پارکینگ.
- محلهای مسقف که ارتفاع سقف آن پایین است.
این دوربین هم در سیستمهای تحت شبکه، هم در سیستم HD-TV و هم در سیستم آنالوگ موجود است. در واقع این دوربینها یکی از متداولترین نوع دوربینهای مداربسته در دنیا هستند.
-
دوربینهای صنعتی – Box:
این دوربینها بر خلاف نامشان در بازار ایران منحصر به مصارف صنعتی نیست. اسم اصلی این دوربینها، Body Camera، است. در واقع مکعب مستطیلهایی هستند که معمولا به صورت بدون لنز فروخته میشوند، با توجه به این مهم از این دوربینها جهت پوشش فضاهایی که نیاز به زوم یا فوکوس مطلوب است، استفاده میشود. لنزهای مختلفی از جمله لنز فیکس، لنز وریفوکال و لنز موتورایز و… استفاده میشود. علاوه بر آن، این دوربینها به صورت یک راهکار ضد ضربه به همراه پایه و کاورهای خاص در محیطهای بیرونی مورد استفاده قرار میگیرند.
این دوربینها در فضاهای داخلی جهت پوشش، فضای مورد نیاز مشتریان پیشنهاد میشود. به خاطر وجود لنز دلخواه، میتوان زاویه دید دوربین را دقیقا مطابق نیاز تنظیم نمود.
محل نصب: معمولا این دوربینها بهترین راه حل برای پوشش فضاهایی از جمله:
- فضای داخلی خانه، مغازه، فروشگاه، سوپر مارکت و… نیاز به زاویه دید کنترل شده داریم.
- فضای مربوط به درب ورودی داخلی و درب ورود حیاط و….
- …
پیشنهادی: قیمت دوربین هایک ویژن
این دوربین هم در سیستمهای تحت شبکه، هم در سیستم HD-TV و هم در سیستم آنالوگ موجود است. در واقع این دوربینها یکی از متداولترین نوع دوربینهای مداربسته در دنیا هستند.
-
دوربین بولت- Bullet:
اصطلاح بولت به معنای گلوله یا لوله است، دوربین بولت هایک ویژن، دوربینهایی با بدنه معمولا استوانهای شکل و از جنس فلز یا پلاستیک هستند. این دوربینها معمولا کاربرد بیرونی دارند با توجه به سیستم حفاظتی و ضد آب بودن بدنه این نوع دوربینها و شکل مخصوصشان، برای محیطهای بیرونی با شرایط سخت آب و هوایی مناسب هستند. این دوربینها در کیفیتهای متفاوت با لنزهای فیکس و یا وریفوکال، به بازار عرضه میشوند، هم از نوع دارای ال ای دی دید درشب، و هم فاقد قابلیت ال ای دی دید در شب وجود دارند. در یک تقسیم بندی دیگر به دو نوع بولت و مینی بولت تقسیم میشوند.
محل نصب:
- فضاهای بیرونی که نیاز به دوربین ضد ضربه و ضد آب داریم مانند حیاط، فضاهای پیرامونی ساختمانها و کارخانهها…
- فضاهای درون سولههای صنعتی که احتمال آسیب خوردن دوربین به خاطر حرکت جرثقیل وجود دارد.
- ….
این دوربین هم در سیستمهای تحت شبکه، هم در سیستم HD-TV و هم در سیستم آنالوگ موجود است. در واقع این دوربینها یکی از متداولترین نوع دوربینهای مداربسته در دنیا هستند.
-
دوربینهای مینیاتور:
این دوربینها در واقع رایجترین نوع دوربینهای مداربسته مخفی هستند که خصوصیت اصلی آن اندازه فوق العاده کوچک آن است. این دوربینها معمولا در فضاهایی نصب میشوند که نیاز به مشاهده تصاویر به صورت غیر محسوس وجود داشته باشد. لنز این دوربین به اندازهای کوچک است که معمولا میتوان از طریق ایجاد یک حفره کوچک تصاویر را به وسیله دوربین گرفت و دوربین را پشت سطح آن مخفی کرد. این دوربینها معمولا دارای قابلیت دید در شب نیستند.
موارد مصرف:
- به صورت مخفی در دستگاههای ATM.
- در محلهایی که نیاز به دوربین مخفی داریم.
- ….
این دوربین در سیستمهای آنالوگ و تحت شبکه موجود هستند. به خاطر شکل و نوع کاربرد این نوع از دوربینها در بین مشتریان از محبوبیت خاصی برخوردار هستند.
-
دوربین متحرک:
به دوربینهای مداربستهای که قابلیت چرخش در جای خود و در سه جهت افقی، عمودی و عمق (زوم کردن لنز) داشته باشند دوربینهای متحرک گفته میشود. این چرخش توسط موتورهای اتوماتیک که درون دوربین تعبیه شده است انجام میشود به همین خاطر کاور این دوربینها نسبت به دوربینهای دیگر کشیدهتر است.
به علت تعبیه شدن موتور درون این دوربینها قیمت دوربینهای متحرک نسبت به دوربینهای دیگر بسیار بالاتر است. این دوربینها به صورت کنترل از راه دور و توسط کیبورد یا نرم افزار و به صورت اتوماتیک یا توسط کاربر دوربین کنترل و چرخانده میشوند. برخی از این دوربینها دارای ال ای دی دید در شب جهت تصویر برداری مناسب در محیطهای با نور کم هستند. در یک تقسیم بندی کلی این دوربینها به دو نوع دوربینهای اسپید دام و دوربین PTZ هایک ویژن، تقسیم میشوند که در ادامه به شرح این دو میپردازیم:
-
دوربین اسپید دام- Speed Dome:
اساس کار این دوربینها، دوربین دام است. دوربین اسپید دام یا دام چرخشی جزو پر کاربردترین دوربینهای متحرک در صنعت نظارت تصویری است این دوربین قابلیت چرخش 360 درجه با سرعت فوق العاده سریع را دارا است. همانطور که گفته شد به دلیل دارا بودن موتورهای داخلی جهت چرخش در جهتهای افقی و عمودی هوزینگ این دوربین نسبت به دوربین دام معمولی کشیدهتر است. این دوربینها بر اساس رزولوشن و میزان زوم اپتیکالی که ارائه میدهند در بازار تقسیم بندی میشوند.
-
دوربین PTZ (Pan- Tilt- Zoom):
اساس کار این دوربینها، دوربین بولت است، به این صورت که دوربین PTZ در واقع تشکیل شده از یک دوربین بولت که روی دو موتور چرخشی در سطح عمودی و افقی قرار دارد و همچنین یک لنز زوم موتوردار با سرعت بالا نیز روی آن متصل میشود. کنترل این موتورها و همچنین لنز توسط نرم افزار و کاربر انجام میشود. برتری این دوربین نسبت به دوربینهای اسپید دام، توانایی استفاده از لنزهایی با قدرت زوم بسیار بالا را دارا است.
برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان هایک ویژن تماس بگیرید.