آموزش جامع تعمیر دوربین مداربسته + روش‌های عیب یابی دوربین مداربسته

اگر از سیستم‌های حفاظتی و نظارتی استفاده می‌کنید حتماً می‌دانید که نیاز است در رابطه با تعمیر دوربین مداربسته یک سری حداقل اطلاعات را داشته باشید؛ زیرا گاهی به دلیل شرایط حساس و یا برقراری امنیت در یک محیط و عدم دسترسی به تعمیرکاران باید خودتان دست به کار شوید و برای برطرف کردن ایراد دستگاه اقدام کنید. از آنجایی که در این شرایط فرصت جستجو و یافتن اطلاعات مرتبط با آموزش تعمیر دوربین مداربسته محدود است ما در ادامه قصد داریم برخی از رایج‌ترین مشکلاتی که برای دوربین‌های مداربسته به وجود می‌آید بررسی کرده و به شما کمک کنیم خودتان بتوانید ایراد را برطرف نمایید.

آموزش تعمیر دوربین مداربسته

آموزش تعمیر دوربین مداربسته

برای تعمیر دوربین مداربسته حرفه‌ای باید حتماً در دوره‌های آموزش تعمیر دوربین مداربسته شرکت کرده باشید و یا به صورت تجربی دوره‌های عملی را گذرانده باشید. البته این را برای افرادی می‌گوییم که خواهان گذراندن فعالیت به صورت تخصصی برای تعمیر دوربین مداربسته هستند. فردی که دوره‌های آموزش تعمیر دوربین مداربسته را می‌گذراند می‌تواند نسبت به موارد زیر اطلاعات خوبی بدست بیاورد:

  • انواع دوربین‌های مداربسته
  • قطعات و تجهیزات جانبی دوربین‌های مداربسته
  • نحوه نصب و تنظیم دوربین‌های مداربسته
  • نحوه اتصال دستگاه DVR و NVR
  • نحوه تنظیم شبکه و دوربین مداربسته با تلفن همراه
  • نحوه عیب‌یابی و تشخیص مشکلات دوربین‌های مداربسته
  • نحوه تعمیرات پایه و پیشرفته دوربین‌های مداربسته
  • موارد حفاظتی در کار با دوربین‌های مداربسته

افرادی که به دنبال گذراندن دوره‌های آموزش تعمیر دوربین مداربسته هستند، می‌توانند به راحتی وارد بازار کار نیز شوند و شغل خود را آغاز نمایند.

پیشنهادی: دوربین پین هول هایک ویژن

 

فاکتورهای تعمیر دوربین مداربسته در محل

اکثر شرکت‌ها و سازمان‌های تجاری و یا حتی منازل ممکن است از چندین دوربین مداربسته به صورت همزمان استفاده نمایند که طبیعی است برای تعمیر آن‌ها در مکانی دیگر، نیاز به صرف زمان و انرژی بسیار زیادی است. به همین دلیل دریافت خدمات تعمیر در محل بهترین گزینه در این گونه مواقع خواهد بود. در واقع شما برای دریافت خدمات تعمیر دوربین مداربسته در محل نیاز است که ابتدا با مرکز مورد نظر خود تماس بگیرید و مشکل را مطرح نمایید. در ابتدا کارشناس با توجه به اطلاعاتی که ارائه داده‌اید یک سری نکات و ترفندها را آموزش خواهد داد تا خودتان بتوانید مشکل را برطرف کنید؛ اما اگر خودتان موفق به برطرف کردن ایراد نبودید، لازم است از تکنسین‌ها کمک بگیرید. در نتیجه سریعاً موضوع به تکنسین مربوطه ارجاع داده شده و پس از هماهنگی جهت مراجعه حضوری، با شما برای ارائه خدمات دوباره تماس گرفته می‌شود. برای دریافت خدمات در محل، خودتان نیز می‌توانید درخواست دهید تا تکنسین به صورت حضوری در محل مورد نظر شما اعزام شود و دستگاه را بررسی و تعمیر نماید.

عوامل تاثیر گذار در هزینه تعمیر دوربین مداربسته

عوامل تاثیر گذار در هزینه تعمیر دوربین مداربسته

پیشنهادی: دوربین کیوب هایک ویژن

یکی از پرتکرارترین سوالاتی که در رابطه با تعمیر دوربین مداربسته پرسیده می‌شود، هزینه آن است. در این مورد باید به شما بگوییم که عوامل تاثیرگذار روی هزینه تعمیر دوربین مداربسته شامل موارد زیر می‌شوند و هر کدام به گونه متفاوتی روی هزینه‌ها تاثیرگذار خواهند بود:

مدل دوربین مداربسته

نوع دوربین مداربسته

نوع تعمیر

نحوه دریافت خدمات تعمیرات

تخصص و تجربه تکنسین

و..

در خصوص مدل دوربین لازم است بدانید که یک سری دوربین‌ها دارای نقشه و کارکرد پیچیده‌تری هستند که طبیعتاً ممکن است برای تعمیر آن‌ها نیاز به صرف انرژی و زمان بیشتری باشد.

میانگین هزینه نصب یا تعمیر هم به نوع دوربین و هم به برند آن بستگی دارد. به عنوان مثال، هزینه نصب و تعمیر یک دوربین سیمی بیشتر از یک دوربین بی سیم مشابه خواهد بود. دوربین‌های سیمی نیاز به کابل‌های در حال اجرا و توجه به زیرساخت‌ها دارند.

نوع تعمیرنیز موضوع بسیار مهمی است. در واقع گاهی اوقات مشکل بسیار ساده است و با بررسی مواردی همچون اتصالات دوربین برطرف می‌شود، اما همیشه مشکل به همین راحتی برطرف نخواهد شد و نیاز است یک سری فعالیت‌های جداگانه نیز انجام شود که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. به طور مثال گاهی نیاز است یک قطعه اساسی در دوربین تعویض شود که خود قطعه نیز دارای یک سری هزینه‌های جداگانه خواهد بود.

خدمات، مانند پیکربندی نرم افزار یا عیب یابی، اغلب به تخصص فنی نیاز دارند که منجر به هزینه‌های بالاتر برای مصرف کننده می‌شود.

همانطور که اشاره کرده بودیم نحوه دریافت خدمات تعمیرات نیز مهم است. اگر به صورت حضوری و فوری خدمات را دریافت نمایید باید هزینه بیشتری بپردازید نسبت به زمانی که به صورت غیرحضوری برای دریافت خدمات اقدام کرده‌اید.

 

روش‌های عیب یابی دوربین مداربسته

روش‌های عیب یابی دوربین مداربسته

در عیب یابی دوربین مداربسته عمده مشکلات مربوط به مشکلات پدیدار شده در ضبط تصاویر است. ممکن است تصاویری که دوربین ضبط کرده ناخوانا بوده و یا مشکلات رنگی داشته باشد و هرگونه ایراد دیگری که کاملاً طبیعی است حداقل یک بار با آن مواجه شوید. برای برطرف کردن بسیاری از این مشکلات در حالت عادی خودتان می‌توانید دست به کار شوید و با اطلاع از یک سری ترفندها که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد، آن‌ها را برطرف نمایید. در ادامه این موارد را با هم بررسی می‌کنیم.

مطلب پیشنهادی: مدت زمان ضبط دوربین مداربسته

در ابتدا یک سری مشکلات رایج را که در دوربین‌های مداربسته ممکن است مشاهده شود، بررسی خواهیم کرد که لیست آن در ادامه آمده است، سپس راه حل‌هایی که می‌توانید برای برطرف کردن این مشکلات امتحان کنید را نیز آورده‌ایم که می‌توانید از آن‌ها استفاده نمایید:

 

  • پخش دوربین امنیتی من کار نمی‌کند و نمی‌توان ویدیو را پخش کرد.
  • امکان اتصال دوربین مداربسته به تلفن همراه وجود ندارد.
  • هیچ ویدئویی وجود ندارد اما LED دوربین روشن است.
  • دوربین‌های نظارت تصویری در روز کار می‌کنند اما در تصاویر قابل قبولی ارائه نمی‌دهند
  • دید در شب کار نمی‌کند، نمی‌تواند چیزی را ضبط کند، یا مادون قرمز کار نمی‌کند.
  • نمی‌توانم به دوربین امنیتی NVR در iPhone/iPad وصل شوم.
  • سیگنال WiFi وجود ندارد، آنقدر ضعیف است، دوربین امنیتی من نمی‌تواند به WiFi متصل شود.
  • سیستم DVR یا سیستم NVR دارای چراغ سبز و قرمز چشمک زن است.
  1. اتصال دوربین امنیتی و برق را بررسی کنید

“چرا دوربین امنیتی من کار نمی‌کند؟” باید مطمئن شوید که همه اتصالات درست هستند و دوربین در همان مرحله اول روشن است. به طور معمول، یک راهنمای کاربر یا راهنمای سریع همراه با محصول دوربین امنیتی ارائه می‌شود. دفترچه راهنمارا بررسی کنید تا مطمئن شوید دوربین را همانطور که انتظار می‌رود وصل کرده‌اید.

اگر از یک دوربین امنیتی بی‌سیم خانگی استفاده می‌کنید، باید اتصال WiFi را بررسی کنید (اگر دوربین امنیتی بی‌سیم با موفقیت از طریق WiFi وصل شده باشد) می‌توانید از کابل شبکه برای بررسی اینکه آیا اتصال شبکه درست است یا خیر استفاده کنید. مطمئن شوید که روتر شما به درستی کار می‌کند.

اگر از دوربین امنیتی سیمی یا PoE استفاده می‌کنید، مطمئن شوید که سیگنال ویدیویی و منبع تغذیه به خوبی منتقل می‌شوند. برای دوربین امنیتی PoE، بررسی کنید که آیا یک انژکتور PoE یا سوئیچ PoE صحیح و کارآمد وجود دارد یا خیر. اگر سیستم امنیتی NVR دارید، مطمئن شوید که تمام اتصالات به سیستم صحیح است.

  1. مطمئن شوید که کابل کشی درست است

تعداد زیادی از مشکلات اتصال حول مشکلات کابل کشی است. اگر دوربین امنیتی به درستی کار نمی‌کند، مثلاً چراغ‌ها (مثلاً LED های مادون قرمز) در تاریکی روشن نیستند، احتمالاً مشکل از کابل است و باعث می‌شود که در شب تصویر و ویدیو ضبط نشود.

از کابل دیگری برای اتصال دوربین استفاده کنید تا ببینید آیا مشکل حل شده است یا خیر. برای دوربین امنیتی PoE، به شما پیشنهاد می‌شود از کابل اترنت Cat 6 یا Cat 5 استفاده کنید.

  1. اگر دوربین امنیتی کار نمی‌کند، تنظیمات را بررسی کنید

یکی از مواردی که ممکن است به راحتی فراموش کنید، تنظیمات دوربین است. بسیاری از شما ممکن است متوجه شوید که دوربین‌های امنیتی نمی‌توانند 24/7 ضبط کنند، هیچ هشدار تشخیص حرکتی ندارند، نمی‌توانند به WiFi متصل شوند یا نمی‌توانند در شب فیلم ضبط کنند، فقط به این دلیل که تنظیمات را درست وارد نکرده‌اید.

همیشه به یاد داشته باشید: دوربین‌های امنیتی دارای ویژگی‌هایی هستند که برخی از آنها به طور پیش‌فرض فعال شده‌اند در حالی که برخی نیاز به فعال کردن دستی شما دارند.

مطمئن شوید که کابل کشی درست است

  1. برای رفع مشکلات، دوربین امنیتی را راه اندازی مجدد کنید

“قانون طلایی” در عیب یابی فناوری اطلاعات، به خصوص برای دوربین‌های امنیتی که کار نمی‌کنند، راه اندازی مجدد دستگاه است. می‌توانید دوربین امنیتی خود را مجدداً راه‌اندازی کنید تا حافظه پنهان در حالت تراز، تنظیمات برای کالیبراسیون مجدد و اتصالات برای بازبینی خودکار آزاد شود. برای راه اندازی مجدد دوربین مداربسته، برق را مستقیماً قطع کنید، چند ثانیه صبر کنید و دوباره وصل کنید.

  1. بررسی کنید که آیا آدرس IP تداخل دارد یا خیر

هر دوربین امنیتی IP باید یک آدرس IP منحصر به فرد داشته باشد تا بتواند داده‌ها را از طریق اینترنت یا یک شبکه کامپیوتری ارسال و دریافت کند. اگر دستگاه دیگری از آدرس IP مشابه دوربین استفاده می‌کند، تداخل ایجاد می‌شود و باعث می‌شود دوربین امنیتی شما کار نکند. بررسی کنید که آیا دوربین امنیتی شما با مشکل مشکل تداخل آدرس IP دارد یا خیر.

2 راه برای بررسی وجود دارد. در رایانه‌ای که دوربین شما به آن وصل شده است، در کادر جستجوی ویندوز، «cmd» (بدون دو نقل قول) را تایپ کنید تا خط فرمان DOS باز شود.

دستور “arp -a” (بدون گیومه‌های دوگانه) برای دیدن اینکه آیا تداخل IP وجود دارد یا خیر، تایپ کنید.

همچنین، می‌توانید دستور “ping cameraIPaddress -t” (بدون گیومه‌های دوگانه) را تایپ کنید. برای مثال، اگر آدرس IP دوربین IP شما 192.168.0.999 است، باید “ping 192.168.0.999 -t” را تایپ کنید. اگر نتایجی را با «غیرقابل دسترسی» یا «مدت زمانی تمام شده» دریافت کردید، به این معنی است که آی پی  دوربین امنیتی به شبکه متصل نیست. آدرس IP دوربین را تغییر دهید یا آن را به آدرس دیگری اختصاص دهید.

بررسی کنید که آیا آدرس IP تداخل دارد یا خیر

  1. برای حل مشکل کار نکردن دوربین امنیتی به جدیدترین سیستم عامل به روز رسانی کنید

اکثر برندها یا تولیدکنندگان به‌روزرسانی‌های سیستم‌افزار را به طور مرتب منتشر می‌کنند تا مشکلات و اشکالات دوربین امنیتی را برطرف کنند و برخی ویژگی‌های جدید را اضافه نمایند. وب سایت رسمی برند را بررسی کنید تا ببینید آیا سیستم عامل جدیدی برای دوربین شما منتشر شده است یا خیر و آن را به آخرین نسخه به روز کنید.

راهنماهایی برای شما وجود دارد که بتوانید به راحتی به روز رسانی‌ها را دریافت کنید. مطمئن شوید که سیستم عاملی که دانلود می‌کنید نسخه صحیح دوربین امنیتی شما باشد. به اشتباه آپدیت نکنید.

  1. به آخرین نرم افزار مشتری به روز رسانی کنید

اگر نمی‌توانید از طریق نرم افزار به دوربین امنیتی متصل شوید، احتمالاً به دلیل سازگاری بین نرم افزار و سیستم عامل است. به روز رسانی نرم افزار و سیستم عامل به آخرین نسخه می‌تواند این مشکل را حل کند.

به عنوان مثال، اگر نمی‌توانید تنظیمات دوربین فیلمبرداری را روی نرم افزار از رایانه انجام دهید یا نمی‌توانید از راه دور از طریق برنامه تلفن همراه به دوربین دسترسی پیدا کنید، باید نرم افزار و برنامه را به آخرین نسخه به روز کنید.

دوربین امنیتی را به حالت پیش فرض کارخانه بازنشانی کنید

  1. دوربین امنیتی را به حالت پیش فرض کارخانه بازنشانی کنید

پیش فرض کارخانه همیشه یک روش کارآمد برای رفع مشکلات دوربین امنیتی است. برخی از دوربین‌های امنیتی دارای دکمه تنظیم مجدد هستند که به شما امکان می‌دهد با یک فشار تنظیمات بازیابی کارخانه را انجام دهید. برخی از آنها دارای یک سوراخ پین به عنوان عملکرد تنظیم مجدد هستند و برای فعال کردن آن باید از یک سوزن استفاده کنید.

به یاد داشته باشید که بازنشانی کارخانه‌ای به این معنی است که تمام تنظیمات را به تنظیمات “پیش فرض کارخانه” حذف می‌کند و باید ویژگی‌های مورد نظر خود را دوباره فعال کنید.

  1. به وبسایت رسمی دوربین مداربسته‌ای که دارید، مراجعه کنید

اکثر سوالات و مشکلات را می‌توان به سرعت با پرسش‌های متداول (سوالات متداول) پاسخ داد و حل کرد. بسیاری از برندها یا تولیدکنندگان این بخش را در وب سایت خود دارند.

از تیم پشتیبانی فنی کمک بخواهید

  1. از تیم پشتیبانی فنی کمک بخواهید

اکثر شرکت‌های دوربین‌های امنیتی، پشتیبانی فنی رایگان ارائه می‌دهند. اگر باز هم نمی‌توانید مشکل کار نکردن دوربین امنیتی خود را با تمام روش‌های بالا حل کنید، می‌توانید به آنها ایمیل بزنید یا برای کمک تماس بگیرید. یک تکنسین حرفه‌ای به شما در رفع مشکل کمک می‌کند.

به خاطر داشته باشید که باید تا حد امکان مشکل خود را با جزئیات توضیح دهید تا تیم پشتیبانی بتواند در اسرع وقت مشکلات شما را حل کند و گاهی اوقات برخی از مسائل پیچیده‌تر از آن چیزی است که ما فکر می‌کردیم، بنابراین بررسی دقیق و تایید تیم پشتیبانی زمان می‌برد.

آیا دوربین مداربسته شما به طور ناگهانی از کار افتاده و دیگر تصویری را نمایش نمی ‌دهد؟ این اتفاق می ‌تواند بسیار نگران‌ کننده باشد، مخصوصاً اگر برای امنیت محل کار یا منزل خود روی آن حساب باز کرده باشید. اما جای نگرانی نیست. در این مقاله، ما به دلایل مختلفی که باعث سوختن دوربین مدار بسته می ‌شود، می ‌پردازیم و راهکارهایی برای تعمیر دوربین مداربسته ارائه می‌ دهیم.

تعمیر دوربین مداربسته سوخته

دوربین مداربسته به ‌عنوان یک ابزار امنیتی مهم، ممکن است به دلایل مختلفی از کار بیفتد. وقتی از سوختن دوربین صحبت می‌ک نیم، منظور این است که دوربین به‌ طور کامل یا جزئی از کار افتاده است و نمی ‌تواند وظایف خود را به درستی انجام دهد. این مشکل می ‌تواند ناشی از عوامل گوناگونی مانند سوختن هارد دیسک یا آداپتور باشد. بیایید علت‌ های رایج سوختن دوربین مداربسته را با هم برسی کنیم

  1. فاصله دوربین از منبع تغذیه

یکی از دلایل اصلی سوختن دوربین‌ های مداربسته، فاصله زیاد از منبع تغذیه است. وقتی کابل‌ کشی به درستی انجام نشود، ممکن است افت ولتاژ رخ دهد و دوربین نتواند به‌ خوبی کار کند. برخی افراد برای جبران این مشکل، ولتاژ منبع تغذیه را افزایش می ‌دهند، اما این اقدام به شدت خطرناک است و منجر به سوختن دوربین میشود.

  1. حرارت و تابش نورخورشید

تابش مستقیم نور خورشید و حتی انعکاس آن از سطوح مختلف می ‌تواند به سنسور تصویر دوربین آسیب بزند. اگر دوربین در معرض تابش شدید نور قرار گیرد، ممکن است حسگر آن به‌ طور کامل خراب شود. بنابراین، هنگام نصب دوربین، باید به موقعیت و زاویه آن توجه ویژه ‌ای داشته باشید.

  1. طول نامناسب کابل ‌کشی

کابل‌ کشی نادرست، به ‌ویژه استفاده از کابل با طول نامناسب، می ‌تواند مشکلات جدی ایجاد کند. هر چه طول کابل بیشتر باشد، ممکن است مجبور شوید کابل ‌ها را حلقه کنید، که این خود می‌ تواند میدان‌ های الکترومغناطیسی ایجاد کند و به برد دوربین آسیب برساند.

  1. صاعقه

برخورد صاعقه یکی از مخرب ‌ترین عوامل برای دوربین‌ های مداربسته است. در این حالت، دو نوع آسیب ممکن است ایجاد شود: آسیب کلی که منجر به از بین رفتن کامل دوربین می ‌شود یا آسیب جزئی که می ‌تواند برخی پورت ‌ها را از کار بیندازد.

شاید برای شما سوال باشد که امکان تعمیر دوربین مداربسته سوخته است؟ تعمیر دوربین مداربسته سوخته بستگی به نوع مشکل دارد. برخی مشکلات مانند سوختگی آداپتور قابل تعمیر هستند. اما واقعیت این است هزینه ‌های تعمیر دوربین مداربسته سوخته ممکن است مقرون به‌ صرفه نباشد. در مواردی مانند آسیب ناشی از صاعقه، تعمیر امکان ‌پذیر نیست و باید دوربین جدیدی خریداری شود.

علت روشن نشدن دوربین مداربسته

روشن نشدن دوربین مداربسته می ‌تواند تجربه ‌ای ناامیدکننده و حتی نگران ‌کننده باشد، به‌خصوص زمانی که امنیت محیط شما به این دستگاه‌ ها وابسته است.. این موضوع می ‌تواند ناشی از چندین عامل باشد که در ادامه آن ‌ها را توضیح داده ایم.

  1. اختلال در منبع تغذیه

یکی از دلایل رایج روشن نشدن دوربین ‌های مداربسته، خرابی آداپتور برق یا منبع تغذیه است. آداپتور وظیفه تأمین برق مورد نیاز دوربین را بر عهده دارد و در صورت خرابی، دوربین قادر به روشن شدن نخواهد بود. برای تعمیر دوربین مداربسته، پیشنهاد می ‌شود دوربین را به یک منبع تغذیه دیگر متصل کنید. در صورتی که دوربین روشن شود، مشخص می ‌شود که مشکل از آداپتور بوده است.

  1. نقض در اتصالات برق

علاوه بر مشکل آداپتور، ممکن است در سیم‌ کشی‌های طولانی، سیم رابط دچار قطعی یا اتصال شود. این مسئله می ‌تواند به دلیل فرسودگی یا آسیب دیدن سیم‌ ها اتفاق بیفتد. برای تعمیر دوربین مداربسته، دوربین را مستقیماً به آداپتور وصل کنید و از سلامت اتصالات اطمینان حاصل کنید.

  1. سوختن کلی دوربین مداربسته

اگر پس از بررسی ‌های فوق، دوربین همچنان روشن نشود، احتمال سوختن دوربین وجود دارد. این مشکل ممکن است به دلیل نوسانات برق یا استفاده نادرست از دوربین پیش بیاید.

تعمیر برد دوربین مداربسته

برد دوربین مداربسته یکی از اجزای حیاتی این دستگاه است که نقش کلیدی در کیفیت تصویر ایفا می ‌کند. این بخش شامل لنز، کابل ‌ها و  LEDهای مادون قرمز برای فراهم کردن دید در شب است. به عبارت دیگر، عملکرد صحیح برد می ‌تواند تضمین‌ کننده تصاویری با کیفیت در شرایط نوری مختلف باشد.

وقتی برد دوربین دچار آسیب شود، ممکن است مشکلاتی در دید و جمع ‌آوری اطلاعات به وجود آید. این آسیب نه تنها کیفیت تصویر را تحت تأثیر قرار می‌ دهد، بلکه می‌تواند به سایر قطعات دوربین نیز آسیب بزند و در نهایت هزینه‌ تعمیر دوربین مداربسته را افزایش دهد. بنابراین، شناسایی و رفع مشکلات برد به‌ سرعت از اهمیت بالایی برخوردار است.

تعمیر یا تعویض برد باید به‌ دست تکنسین‌ های متخصص انجام شود. در صورتی که نیاز به تعویض برد باشد، حتماً باید از برد و ماژول هم‌سایز با سنسور تصویر قبلی استفاده کنید تا از بروز مشکلات جدید جلوگیری شود. باز هم تاکید میکنیم که این کار نیازمند دقت و تخصص ویژه‌ ای است.

جمع بندی

تعمیر دوربین مداربسته سوخته می ‌تواند یک فرآیند پیچیده باشد، اما با شناسایی دقیق مشکل و انجام مراحل صحیح، می ‌توان به نتیجه مطلوبی دست یافت. با سپردن این کار به متخصصین مجرب، می ‌توانید از عملکرد صحیح دوربین خود اطمینان حاصل کرده و به امنیت خود کمک کنید.

اشتراک گذاری:
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مطالب مرتبط